geen oorflappen voor de koeien, in Schepper en
samenwerking zorgboeren gemeente Lochem

Open dag samenwerkende zorgboeren Lochem 20 november.

De laatste dag  van de Week van de Jeugdzorg (12-20 november) presenteert een vijftal zorgboeren uit de gemeente zich voor het eerst als samenwerkingsverband. Zij organiseren een gezamenlijke open dag waarin activiteiten voor en door kinderen/jeugd centraal staan.  De samenwerking is gestart om het aanbod te verbeteren en bekend te maken, kennis te delen en de zorg voor huidige en toekomstige deelnemers beter op elkaar af te stemmen. Het gaat om:  zorgkwekerij de Holstobbe en zorg-erf Boerenzwaluw uit Barchem; zorgboerderij Hoeve ’t Hulshof uit Almen; zorgboerderij gewoon Daan uit Laren en paardencentrum Carolina uit Lochem. Op 20 november van 13.00 – 17.00 u. is iedereen welkom op de Holtstobbe, Flierdijk 2a in Barchem.

Op het programma staat o.a.: een clinic van TopDogs; een clinic Lichaamstaal bij paarden; kinderen kunnen pony’s poetsen; er kan worden geknutseld, er kan hout worden bewerkt, en er worden “verhaaltjes opgehangen”: iedereen kan een wens, een ervaring, of een idee over zorg voor kinderen en jeugd  op papier zetten en ter plekke ophangen. Deze verhaaltjes worden gebundeld en later aangeboden aan de gemeente, die over enige tijd ook verantwoordelijk wordt voor de Jeugdzorg!

De samenwerkende zorgboeren willen op deze manier ook een bijdrage leveren aan aandacht voor mensen die door de veranderingen in de AWBZ ongerust zijn over de effecten hiervan op de zorg voor hun kind(eren) en hun gezin. Een van de ouders heeft haar zorg ook op papier gezet. Ook dit verhaal wordt opgehangen.. Wie volgt?

Het thema van de week van de Jeugdzorg is “Wat beweegt jou?”. Als je wilt weten wat er in de provincie Gelderland nog meer gebeurt in deze periode, kijk dan op www.weekvandejeugdzorg.nl of bij www.gelderland.nl