Extensieve veeteelt

Wij zijn de M.R.Y-koeien van boerderij 't Hulshof. Samen met onze nakomelingen komen we de dagen door in onze ligboxenstal, en in de zomer gaan we naar buiten. Daar hebben we 31 ha. grond waar we onze magen heerlijk van vol kunnen eten, om het vervolgens nog eens goed te kunnen herkauwen.
Gras en klaver, maïs en gerst en in 't najaar kunnen we nog smullen van de suikerbieten.

Het voer wat we niet meer willen eten, laten we mooi liggen. De boer en zijn medewerkers brengen dit naar de varkens. Zij, de zeug met een toom biggen, kunnen daar nog lekker in wroeten en in liggen, als ze zich niet in de buitenuitloop vermaken tenminste.
Het produceren van ca. 170.000 kg. melk per jaar gaat ons vrij gemakkelijk af, zoveel is dat niet per koe. Dus hoeven we ook niet heel veel krachtvoer te eten en produceren we ook niet zo heel veel mest. Een extensieve bedrijfsvoering noem je dat.

Oh ja, nog even dit: Baas op eigen erf!
Onze verzorgers horen bij de kleine groep "boeren met gewetensbezwaar". Aan de verplichting om de oornummers bij ons in te doen, doen zij gelukkig niet mee. Ze maken gewoon van elk van ons een foto en nemen een haarmonster. Dat is ook genoeg voor een goede registratie.